Tuesday, 21 January 2014

Innovation Show 2013!!! Bring it on!!

Salam minna-san....

Pertama skali, nk minta maaf sebab dah lama x post kat blog ni...maklumlah sibuk dgn career masing2...eh, silap lak sibuk dgn study...ke situ lak....okey ....kita teruskan agenda ku iaitu reportku bertajuk..... korang bacalah tajuk besar tu hahahaha XD

14 Disember 2013, tarikh yang buat kitaorg sebagai part 8 students terasa hati berdebar2...bak kata dalam bahasa jepun.... doki doki....okey so, event ni cam biasalah buat kat Al-Farabi....
Seperti biasa, majlis dimulakan dengan bacaan doa.....lepas tu, Tun Faiz aka the project leader (rasanya kot) bagi ucapan diikuti dgn ucapan lecturer2 yg lain....

Tun Faiz memberi ucapan 2 kata....dipersilakan!!
Wahai ikan...duduk diam2 okey.....
X silap aku, ada 10 group yg present hari tu.....group pertama ialah Grassland Corporation yg produknya ialah Hoevel..... Group ni focus kepada produk yg selesaikan masalah time nak bercucuk tanam....yelah...kalau dulu, kena bawa banyak alat cam cangkul dan lain2......(aku mana tau bab bercucuk tanam)
Grassland Corporation
Hoevel
2nd group, Ivory Chips Sdn Bhd dengan produk diaorg....Betel Carota....yup, produk berasaskan makanan....Makanan? I like about food.....produk ni berasaskan carrot n betel leaf (x ingat apa dia betel leaf, check dictionary jap) oh okey betel leaf ni daun sirih....(kalau salah, tegur k) XD
  
Banner untukproduk Betel Carota
Betel Carota, produk dari Ivory Chips Sdn Bhd
3rd group....mestilah group kitaorg, AG Sdn Bhd dengan produknya Aqua Green......
  
Yup, that's us!! AG Sdn Bhd

presenting Aqua Green!! XD
lepas tu, group Agrobabes Sdn Bhd with Yangga as the herbal drinks.....dgn taglinenya "Drink Yangga, Feel Younger, Be younger!!
Agroabes Sdn Bhd punya team!! XD
Cam sedap je....
Fifth group....Bee Brilliant Sdn Bhd dengan produk makanan iaitu Jacky Bites!!
Bee Brilliant Sdn Bhd punya team
Jacky bites....yummy!!
Lepas tu, majlis diberhentikan sekejap sebab nak bagi rehat....rasanya kul 11 kot dia bagi rehat.....mmg patut pun sebab most of us ada yg x sarapan lagi...yelah nervous sampai x makan apa2 pun pagi tu....dh abis rehat, group dari Agrofood Sdn Bhd dengan produk nuggetnya, V-Tato nuggets yg berasaskan sweet potato dgn perasa ayam atau cheese....ah!! Goguma!!! XD teringat lak citer We Got Married Goguma Couple XD

Agrofood Sdn Bhd punya banner
V-Tato nuggets
Kemudian, Ms Bean Sdn Bhd dengan produk Okara balls..Untuk pengetahuan saudara dan saudari, Okara maksudnya soy pulp dalam bahasa jepun....(hari ni kita blajar satu lagi bahasa jepun, yeah!!) Ramai jugak member dalam group ni....kalah k-pop female group....Aku suka design baju diaorg...boleh buat contoh baju kurung aku ni...hahahaha XD

We are Ms Bean Sdn Bhd!!

Okara Balls.....Oishii desu ne? XD

Lepas tu, Agro-lizer Sdn Bhd dengan produk diaorg, Orgalzer iaitu sejenis baja yg digunakan untuk tanaman....itu je yg aku tahu XD
This is Agro-lizer Sdn Bhd!!

Orgalzer


Next group, Intelligent Ants Sdn Bhd with Blue-rue shampoo...so bila tengok banner....yan jadi model shampoo...wah ada pontensi yan jadi model iklan lepas ni XD
Intelligent Ants Sdn Bhd

Diaorg punya brochure
Lastly, group Teras Lindung Sdn Bhd dengan produk yg khas untuk membasmi seranggan dan haiwan berbisa, x silap aku nama produk tu Magic Potion

Magic potion
Teras Lindung Sdn Bhd

Bila dh abis semua group present, lalu tibalah waktu diaorg sebut pemenang2nya....group aku dapat no.5....okeylah tu....yg penting, kerjasama!! (tetiba semangat wonderpets pulak aku ni XD) group dapat no tiga ialah group Ms Bean Sdn Bhd!!
Congrats Ms Bean Sdn Bhd!!
*Bunyi drum dipalu* Akhirnya johan jatuh kat group Agrobabes Sdn Bhd (Yangga) n secara automatiknya Teras Lindung Sdn Bhd jadi naib johan...Tahniah korang!!! XD
Naib johan

Johan untuk Innovation Show 2013 ialah Agrobabes Sdn Bhd!!
Lepas tu, ada persembahan... Dalam persembahan tu, diaorg nyanyi lagu2 cam everything has changed by Taylor Swift and many more. Tapi, ada satu lagu nyanyi pasal sahabat rasanya.....tetiba rasa sebak pulak (control skit!! XD) yelah lepas sem ni dh x jumpa cam dalam kelas...huhuhu...tapi x pe, mungkin Allah akan menemukan kita semua di suatu hari nanti....teringat lak lagu Hijaz XD

Okeylah...sampai sini je aku dapat tulis sebab jam sekarang pukul 2.40 am so aku nk gi tido dulu....
Salam.... XD





No comments:

Post a Comment